PANNON EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program 2024/2025 – Megérkezett az EKÖP!

2024/2025-ös pályázati időszaktól kezdve a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Új Nemzeti Kiválóság Programja (ÚNKP) és Kooperatív Doktori Programja (KDP) Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) címen folytatódik.

EKÖP

Az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) célja a felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói utánpótlásának, valamint az innovatív magyar vállalkozások kutató-fejlesztői utánpótlásának biztosítása, és a legtehetségesebb hallgatók a felsőoktatási tehetséggondozásba való bevonása. A Program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási tevékenységet folytatnak.

EKÖP pályázat benyújtása: 2024. június 21. – 2024. július 15. között

EKÖP-KDP

Az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program Kooperatív Doktori Program (EKÖP-KDP) célja, hogy a kutatás-fejlesztés-innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen az MTMI (matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai) területeken –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi és gazdasági hasznosításában. A Program azok számára biztosít támogatást, akik doktori hallgatói státuszuk mellett felsőoktatási intézményen kívül más munkahelyen is végeznek kutatómunkát, amely elősegíti tudományos eredményeik gyakorlati hasznosulását.

EKÖP-KDP pályázat benyújtása: 2024. június 20. – 2024. július 11. között

Women in Energy Mentor Program 2024/2025

A Women in Energy Mentor Program célja, hogy segítse a következő generáció női vezetőinek és szakembereinek karrierépítését az energiaszektorban. A mentor programba olyan egyetemi hallgatókat választanak be, akik érdeklődnek az energetika és a klímavédelem iránt, szeretnék jobban megismerni a karrier lehetőségeiket és kamatoztatni a tanulmányaik során megszerzett tudást ebben az izgalmas szektorban. A mentor programot októberben indítják el és április végén zárják le. A programba alap és mester szakos hallgatók is jelentkezhetnek, a szakirány sem kötött. Ez egy egyedülálló alkalom azoknak akik szeretnének valódi betekintést nyerni az iparág működésébe.

További információ és jelentkezés a mentor program honlapján. >>>

A részletes felhívás megtekinthető itt. >>>

Pénzügyi Jogi Akadémia

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) és a Budapest Institute of Banking (BIB) idén is megszervezi a Pénzügyi Jogi Akadémia című szakmai előadássorozatát elsősorban fiatal jogászok és közgazdászok hallgatók számára.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület és a Budapest Institute of Banking (BIB) elkötelezett a jövő generációjának oktatása iránt, ezt támogatandó, kifejezetten hallgatók szakmai ismeretének fejlesztésére, elmélyítésére célzott programsorozatuk jelképes részvételi díjjal került meghirdetésre, a társadalmi szerepvállalás jegyében.

FONTOS! A gazdaságtudományi egyetemi tanulmányokat folytató hallgatók 24.000 Ft +ÁFA díjért tudnak részt venni a képzésen.

Fókuszban a MOHU és a hulladékgazdálkodás | GreenLike #37

GreenLike podcastunk vendége Furák Zoltán, a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. szenior technológia fejlesztési szakértője, akivel ezúttal a magyar hulladékgazdálkodás jelenlegi helyzetéről, a vegyes települési hulladék sorsáról, a szelektív gyűjtés módjáról, a gyűjtés, előkezelés, hasznosítás technológiáiról, és a MOHU jövőbeni fő célkitűzéseiről beszélgetünk.

A GreenLike podcastok a 2019-1.3.1-KK-2019-00015 azonosító számú, „Körforgásos gazdasági alapokon nyugvó fenntartható kompetencia központ létrehozása a Pannon Egyetemen” című pályázati projekt keretében valósulnak meg.

Tér és Társadalom tematikus szekció: fókuszban a társadalmi innováció

Napjaink társadalmai számos kihívással szembesülnek. A Pannon Egyetem részvételével működő Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium sokféle aktivitással támogatja a hazai társadalmi innováció fejlődését, erősödését.

A TINLAB-hoz kapcsolódóan, a Tér és Társadalom szakmai folyóirat 2024/2. számában olvasható tematikus blokkban négy tanulmány is helyet kapott. A felelősségteljes kutatás és innováció kapcsolata mellett a tudásmenedzsment, a megújuló energiaforrások és az egyetemi szerepvállalás áll a cikkek fókuszában.

A kutatások az RRF-2.3.1-21-2022-00013 azonosítószámú “Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium” elnevezésű projektben, a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének támogatásával valósulnak meg.

Diplomaátadó ünnepség – 2024. július 1.

Diplomaátadó ünnepség – 2018. július 6.

Kedves Végzett Hallgatónk!

Ezúton tisztelettel meghívjuk a Gazdaságtudományi Kar Diplomaátadó ünnepségére, mely 2024. július 1-jén 11 órai kezdettel kerül megrendezésre.

FONTOS! Amennyiben az ünnepségen részt szeretne venni, ahol személyesen vehető át a diplomája/oklevele, akkor kérjük, a leszerelési lapon 2024. június 21-ig feltétlenül jelezze részvételi szándékát. Ennek hiányában nem lehetséges az ünnepségen való személyes átvétel.

Az ünnepségre szeretettel várjuk hozzátartozóikat is, azonban jelezni szeretnénk, hogy a B épület aulájában korlátozott számban tudunk vendégeket fogadni (2 fő/hallgató), ülőhelyet pedig egyáltalán nem tudunk biztosítani. A talár felvételekor lesz lehetőség a 2 db vendégjegy átvételére, amivel a hozzátartozók bejöhetnek az aulába. A jegy egyszeri belépésre jogosít.

A rendezvényt online közvetítjük, amelyet az A/1-es és A/2-es előadótermekben a hozzátartozóknak kivetítünk.

Javasoljuk, hogy vendégeik a túlzsúfolt aula helyett az előadótermek valamelyikében kövessék az ünnepséget, ahol ülőhely és ivóvízvételezési lehetőség is rendelkezésükre áll.

Az élő közvetítés online is követhető a Gazdaságtudományi Kar Youtube csatornáján. >>>

A diplomaátadó ünnepségen talár viselete kötelező, kölcsönzése díjmentes. A talárokat az ünnepség előtt lehet átvenni 8:00-10:00 óra között az A épület földszintjén kialakított ruhatárban. A talár méretét nem szükséges előre megadni, a helyszínen ki tudják választani a megfelelő méretet. Kérjük, hogy a hallgatók talárban az egyetem helyszínét ne hagyják el, és azt az ünnepséget követően mielőbb adják le.

Kérjük, hogy az ünnepségre alkalomhoz illő ruházatban jelenjen meg (pl. Hölgyek: blúz, sötét szoknya, ruha vagy kosztüm, alkalomhoz illő zárt cipő; Urak: öltöny vagy sötét nadrág, ing, az alkalomhoz illő zárt cipő).

A diplomaátadó ünnepségre szóló meghívó online letölthető alább.

Üdvözlettel,
a GTK Dékáni Titkárság munkatársai

MEGHÍVÓ nyomtatható formában >>>

Pont Ott Parti 2024

Téged is vár a Pannon Egyetem!

Várjuk együtt a felsőoktatási ponthatárokat, gyere, bulizz velünk Veszprém legmenőbb bulihelyszínén, a Gyárkertben! Fergeteges hangulattal, izgalmas programokkal, játékokkal, karrierépítő aktivitásokkal, menő pannonos ajándékokkal várunk Veszprém első Pont Ott Partiján és izgulunk együtt veled, melyik felsőoktatási intézményben kezdheted meg a következő tanévet. De itt a helyed akkor is, ha még nem tudod pontosan, mi leszel, ha nagy leszel! Megmutatjuk, miért pannonosnak lenni a legjobb!

Időpont: 2024. július 24. szerda 17.00-22.00 óra

Helyszín: Gyárkert Kultúrpark, Veszprém, Jutasi út 3

Kapunyitás: 17:00

FONTOS! A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztráltaknak a rendezvény előtt e-mailben a Gyárkert küldi ki a belépőjegyet! A belépőjegy NEM átruházható, a tanulói/hallgatói jogviszonyt ellenőrizzük. NE hagyd otthon a diákod!

További infó és regisztráció itt! >>>

Diplomamunka pályázat 2024 – Közlekedéstudományi Egyesület

A Közlekedéstudományi Egyesület diplomamunka pályázatot hirdet a 2024-ben diplomázó BSc és MSc hallgatók számára. Pályázhatnak azok a nappali tagozatokon végzett hallgatók, akik közlekedési-szállítási rendszerek, illetve elemei (pl.: áru- és személyszállítás, multimodális szállítás, közlekedési informatika, szállítmányozás, szállítási logisztika, közlekedési energetika és környezetvédelem stb.), közlekedésépítés-fenntartás (pl.: pálya, híd, elektromos rendszerek stb.), hálózatfejlesztés, valamint közlekedésgépészet (pl.: gyártás, üzemeltetés, javítás, karbantartás stb.) témakörben készítették diplomamunkájukat (diplomatervüket, szakdolgozatukat), arra legalább jó (4) minősítést kaptak, és legalább jó (4) összesített eredménnyel záróvizsgát tettek.

A pályázatnak az alábbiakat kell tartalmaznia (nyomtatott formában):

  • A diplomatervet elektronikus (pdf) formában is;
  • A diplomaterv rövid 1-2 oldalas összefoglalóját;
  • A külső opponensi és belső konzulensi véleményt;
  • A kitöltött és aláirt diplomamunka pályázati adatlapot.

A szakdolgozat/diplomamunka pályázati adatlap ITT letölthető.

A pályázaton csak a felsorolt feltételeknek mindenben megfeleltek vehetnek részt.

A pályázatokat az illetékes tanszéken kell leadni és kérjük, hogy azokat az egyes intézmények összefogva továbbítsák a Közlekedéstudományi Egyesület titkárságára (1066 Budapest, Teréz krt. 38.).

A pályázatok beküldési határideje 2024. augusztus 30.

A pályadíjak odaítéléséről – szakértői bizottság javaslata alapján – a KTE Országos Elnöksége dönt. A döntésről 2025. január elején kapnak a nyertes pályázók értesítést.

Kitűzött pályadíjak:

  • díj 70.000,- Ft
  • díj 50.000,- Ft
  • díj 30.000,- Ft

A díjazottak egy évre szóló KTE tagsági igazolványt kapnak, az I. díjban részesülők egy évig kapják a Közlekedéstudományi Szemle, valamint a Városi Közlekedés szakmai lapot. A pályadíjakat ünnepélyes keretek között a KTE elnöke adja át. A nyertesek 2025 első felében szakmai konferencián ismertethetik pályaművüket. A díjazott diplomaterveket az Egyesület betekintésre megőrzi.

KTE Szakképzést Koordináló és Diplomaterv Bizottság

A digitális szemléletformálásról kutatói szemmel – mortoff podcast

Prof. Dr. Obermayer Nóra a mortoff Ipar 4.0 Backstage podcast vendégeként a digitális transzformáció emberi aspektusáról beszélgetett Beke Zoltánnal.

“Óriási erőkkel fejlesztjük a robotokat és az AI alkalmazásokat, hogy még szofisztikáltabb együttműködésre legyenek képesek az emberrel való közös munka során. De miért fordítunk mindeközben olyan kevés energiát arra, hogy az embereket is képezzük a robotokkal való kooperációra? Hol tart és merre tendál a magyarok digitális kompetenciája? Miben segítheti a közoktatás a vállalatok digitális transzformációját? Lehet-e a vállalkozásokat – és magukat a munkavállalókat is – abba az irányba fejleszteni, hogy nyitottak legyenek a változásra? Dr. Obermayer Nórával beszélgettünk szervezeti kultúráról, generációs kérdésekről, tudásmegosztásról – és még sok olyan – főként emberi – tényezőről, ami a vállalatok digitális transzformációját jelentősen befolyásolja.”

A MOL Csoport és a körforgásos gazdálkodás | GreenLike #36

Legújabb GreenLike podcastunk vendége Furák Zoltán, a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. szenior technológia fejlesztési szakértője, akivel a MOL Csoport és a körforgásos gazdálkodás kapcsolatáról beszélgetünk.

Szóba kerül többek között az EPR rendszer bevezetése, az értéklánc-szemlélet, az életciklus-elemzés (LCA), a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platform.

A GreenLike podcastok a 2019-1.3.1-KK-2019-00015 azonosító számú, „Körforgásos gazdasági alapokon nyugvó fenntartható kompetencia központ létrehozása a Pannon Egyetemen” című pályázati projekt keretében valósulnak meg.

Archívum

Go to Top