PANNON EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

A digitalizáció bevezetésének mozgatói, gátlói – Kossuth Rádió, Trend-idők

Beszélgetés részlet Prof. Dr. Obermayer Nórával a Kossuth Rádió, Trend-idők c. műsorából. Az interjút Kálmán Alida készítette.

“A digitalizáció használata ma már minden cégnek, vállalatnak, vállalkozásnak az érdeke. Egyrészt a belső struktúra kialakításánál, a munkavégzés terén valamit a cégek kapcsolattartásánál is fontos szerepe van. Minél inkább fejleszt digitálisan egy vállalat, annál versenyképesebb itthon és külföldön is. Ezt kutatták a veszprémi Pannon Egyetem szakértői is. Hogy milyen gátló és milyen motiváló okok állnak egy-egy cég digitalizációja mögött. És bizony kiderül, ez legtöbbször emberi tényező, azaz a munkavállalók is befolyásolják mindezt, a félelmeik miatt. A kutatás vezetője, Dr. Obermayer Nóra, a Pannon Egyetem Fejlesztési ügyekért felelős dékáni megbízottja, a Szervezési és Vezetési Intézeti Tanszék egyetemi professzora ezt osztotta meg Kálmán Alidával.”

A kutatás az RRF-2.3.1-21-2022-00013 azonosítószámú “Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium” elnevezésű projektben, a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének támogatásával valósul meg.

Veszprémi Petőfi Színház – szakmai gyakorlat 2024

A Veszprémi Petőfi Színház értékesítési-kreatív csoportjába keres gyakornokot, aki szereti a színházat, értékeli a kultúraközvetítés lehetőségét, jó kommunikációs képességgel rendelkezik, lendületes, kitartó, szorgalmas és szívesen tartozna egy remek közösséghez!

Azokat a hallgatókat várják, akik utolsó évüket kezdik a Pannon Egyetemen és szakmai gyakorlatuk teljesítését szívesen végeznék a színházban! Hosszútávú munkavégzés lehetősége is szóba jöhet, amennyiben mindkét fél részéről elégedettséggel zárul a gyakorlat!

A hallgató a színházmarketing – online-direkt – színes világát, lehetőségeit, érdekességeit sajátíthatja el és használhatja – állami-önkormányzati, biztonságot jelentő – intézmény társulatának tagjaként!

Amit nyújtani tudnak:

  • előnyös – munkaidőkeretben történő – foglalkoztatás
  • versenyképes fizetés
  • élmény és tapasztalat
  • lehetőség a tanulásra, és fejlődésre

Egy biztos, unatkozni nem fogsz!

Érdeklődni a titkarsag@petofiszinhaz.hu címen tudsz!

(Hirdetés feltöltve: 2024.05.30.)

Okoseszközök és a mesterséges intelligencia hatása a családi életre – Pályázati felhívás

PÁLYÁZAT FELSŐOKTATÁSI HALLGATÓK RÉSZÉRE 

“Okoseszközök és a mesterséges intelligencia hatása a családi életre” címmel pályázatot hirdet a Pepita Group Zrt. családi portál. Magyarországi alap-, mester- vagy osztatlan képzésében résztvevő, 40 évnél fiatalabb, aktív státuszú hallgatók pályázhatnak.

Beadási határidő: 2024. május 31.

A pályázat összdíjazása: 300.000 Ft

A pályázatról részletesen a https://pepita.hu/#osztondij oldalon tájékozódhat, valamint itt jelentkezhet a pályázatra.

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2024/2025 – Pályázati felhívás

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a 2024/2025. tanévre is pályázatot hirdet a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra.

Az ösztöndíjra pályázhatnak az Egyetem államilag támogatott (állami ösztöndíjas, részösztöndíjas) illetve önköltséges, teljes idejű (nappali) alapképzésben, mesterképzésben illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatói, akik teljesítik a pályázati felhívásban előírtakat.
A pályázati időszak 2024.05.27-én indul, a benyújtási határidő: 2024. július 3. 12:00

A pályázatot kizárólag az Oktatási Igazgatóság központi címtár azonosítással (KCA) elérhető Moodle oldalán, a pályázó képzésének megfelelő Kari felületen lehet benyújtani.
https://moodle.oi.uni-pannon.hu/course/view.php?id=39
A pályázati feltételeket és a csatolandó dokumentációval kapcsolatos tudnivalókat a Pályázati kiírás tartalmazza.
Az elnyerhető ösztöndíj havi összege 40.000.- Ft

A pályázat intézményi feltételei:
I. kiemelkedő kreditindex (mindkét félévben 4,01-től) és legalább 55 kreditpont teljesítése az utolsó két aktív félévben,
II. eredményes tudományos diákköri munka: Országos Tudományos Diákköri Konferencián, vagy a Pannon Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáján bemutatott dolgozat, vagy szakmai konferencián előadás (poszter) tartása, vagy jegyzet illetve szakmai cikk írásában való részvétel,
III. közéleti, sport és egyéb tevékenység (legfeljebb az adott hallgató összteljesítményének 10%-áig).

A pályázat részeként kötelezően feltöltendő:
1. a pályázati adatlap, melyet kitöltés után a pályázó aláírásával ellátva szkennelve (.pdf formátumban) vagy fényképezve (képként) lehet feltölteni.
Az adatlap hitelesítésével (aláírásával) kapcsolatos elvárások:
A) az azonosításra visszavezethető dokumentum-hitelesítés szolgáltatás igénybevételével (Ügyfélkapu AVDH, a https://niszavdh.gov.hu/index oldalon), az Ügyfélkapu használatával vagy bármely más, fokozott biztonságú minősített elektronikus aláírás-szolgáltatással hitelesített dokumentum VAGY
B) nyomtatott és kézzel aláírt dokumentum szkennelt formátuma fogadható el

2. az I.-III. pontokban leírt tevékenységeket igazoló dokumentumok
Hiánypótlásra a feltöltés véglegesítését követően nincs lehetőség!
A pályázati adatlap, az értékelés szempontjai és a pályázati felhívás a Moodle felület „Pályázati kiírás dokumentumai” c. mappájában is elérhetőek.

Pályázati értékelés szempontjai

Pályázati felhívás

Jelentkezlési lap

Belügyminiszteri kitüntetés Michalkó Gábornak

Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül miniszteri elismerő oklevelet adományozott Michalkó Gábornak, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Üzleti Tudományok Intézet, Turizmus Tanszék professzorának, a Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola vezetőjének, a HUN-REN CSFK Földrajztudományi Intézet tudományos tanácsadójának.

A kitüntetést Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2024. május 23-án a Magyar Rendészettudományi Társaság megalakulásának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepi ülés keretében adta át.

A rangos elismerés hátterében azok a kutatásszervezési és tudományos eredmények állnak, amelyeket a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán 2016-ban alalapított és azóta is rendkívül sikeresen működő Turizmusbiztonság Műhely végzett.

Hr Campus – szakmai gyakorlat könyvelő cégnél

Partnerünk a HRCV veszprémi céghez keres hallgatókat, könyvelői feleadtok ellátására, szakmai gyakorlat teljesítésének lehetőségével:

Főbb feladatok:

  • Számlakönyvelés, ellenőrzés
  • Banki utalások készítése, elhatárolások könyvelése
  • Fizetési felszólítások, egyenlegközlések ügyintézése
  • Részvétel a zárási feladatokban, egyeztetésekben
  • Egyéb, a munkakörhöz kapcsolódó feladatok elvégzése
  • Projektekben való részvétel

Munkakör betöltésének feltételei:

  • Aktív nappali tagozatos hallgatói jogviszony
  • Legalább heti 3 nap vállalása
  • Német vagy angol társalgási szintű nyelvtudás szóban és írásban
  • Számviteli ismeretek
  • Monotonitástűrés
  • Csapatmunkára való hajlandóság
  • Precizitás

Amit megbízónk kínál:

  • Modern, irodai munkakörnyezet
  • Hosszú távú lehetőség
  • Értékes szakmai tapasztalat
  • Segítőkész, támogató, szakmailag felkészült csapat

Munkakör betöltése során előnyt jelent:

  • SAP ismeret

Jelentkezni a ezen a linken tudsz >>>

(Hirdetés feltöltve: 2024.05.27.)

Az adatok forradalma, az innováció kora – Kossuth Rádió, Trend-idők

Beszélgetés részlet Prof. Dr. Obermayer Nórával a Kossuth Rádió, Trend-idők c. műsorából. Az interjút Kálmán Alida készítette.

“Most a negyedik ipari forradalomban élünk, ami az adatok forradalma, az innováció kora. Mindez alaposan átalakította a gazdaságot, az ipart és a társadalmat is. Mindemellett teljesen újfajta szemléletet vár el tőlünk. És közben hihetetlen újítások, innovációk lepnek meg bennünket az élet minden területén. Mobilos applikációk, intelligens robottechnológia, géntechnológia, 3D-nyomtatás, virtuális valóság… hogy csak néhányat említsünk. Mindenek felett a mesterséges intelligencia, ami az adatokból tanul és azokat használja fel. Hogyan néz ki a 4. ipari forradalom a hétköznapi életben? Erről beszélgetett Dr. Obermayer Nóra, a Pannon Egyetem Fejlesztési ügyekért felelős dékáni megbízottja, a Szervezési és Vezetési Intézeti Tanszék egyetemi professzora Kálmán Alidával.”

A kutatás az RRF-2.3.1-21-2022-00013 azonosítószámú “Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium” elnevezésű projektben, a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének támogatásával valósul meg.

A digitalizáció szülői szerepre gyakorolt hatásai – 6. Tematikus Fórum

A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB) DIGITALIZÁCIÓ TÁRSADALMI HATÁSAI című Tematikus Fórum 6. alkalommal került megrendezésre 2024. április 17-én hibrid (online, offline) formában. A résztvevők a felsőoktatás, a tanácsadás és a vállalati szféra területéről érkeztek.

Elsőként Prof. Dr. Obermayer Nóra a Tematikus Fórum vezetője köszöntötte a személyesen megjelent és az online térben bekapcsolódott résztvevőket, ismertette a TINLAB és a Digitalizáció társadalmi hatásait vizsgáló Tematikus Fórum célkitűzéseit és tevékenységét.

Ezt követően a meghívott vendégelőadó prezentációjára került sor. Ezúttal a Fórum fő témája “A digitalizáció szülői szerepre gyakorolt hatásai” volt, amelynek előadója Vetési Erika egyetemi tanársegéd, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Neveléstudományi Tanszékről. Az előadás olyan kérdéseket is érintett, mint például: hogyan legyünk elég jó szülők a digitális térben. Emellett az alábbi témák is megjelentek: gyermekkor a 21. században, szülőnek lenni a 21. században, digitális nevelés, szülői tudatosság a digitális térben és a mesterséges intelligencia.

A témához kapcsolódhattak kérdéseikkel és észrevételeikkel a fórumon résztvevő szülők és leendő szülők is. Köszönjük a résztvevőknek, hogy véleményükkel és együttműködésükkel hozzájárulnak a témakör mélyebb megismeréséhez.

A következő fórum tervezett időpontja: 2024. szeptember.

A robotok és az ember együttélése – Kossuth Rádió, Trend-idők

Beszélgetés részlet Prof. Dr. Obermayer Nórával a Kossuth Rádió, Trend-idők c. műsorából. Az interjút Kálmán Alida készítette.

“Bár sokan még ma is úgy tekintenek a robotokra, mint a jövőnk szereplőire, de bizony már itt vannak velünk. Robotok nyírják a füvet, porszívóznak, vezetnek traktort vagy metrót, operálnak, dolgoznak a gyárakban, válaszolnak a kérdéseinkre. Egyre többet találkozunk velük, és meg kell tanulnunk együtt élni, együtt dolgozni a gépi intelligenciával és a hozzánk egyre jobban hasonlító gépemberekkel. Vajon sikerül? Erre adott választ Dr. Obermayer Nóra, a Pannon Egyetem Fejlesztési ügyekért felelős dékáni megbízottja, a Szervezési és Vezetési Intézeti Tanszék egyetemi professzora Kálmán Alidának.”

A kutatás az RRF-2.3.1-21-2022-00013 azonosítószámú “Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium” elnevezésű projektben, a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének támogatásával valósul meg.

Tudománykommunikációs tréning a TINLAB keretében

Hogyan tudjuk a tudományos információkat feldolgozni? Tudunk-e különbséget tenni a valós tudományos eredmények és az álhírek között? Hogyan közvetíti a média a tudományos eredményeket?

A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB) projekt keretében megvalósuló Tudomány Mindenkinek alprojekt a fenti kérdésekre keresi a választ.

Az alprojekt keretében a Pannon Egyetem hallgatói egynapos tudománykommunikációs tréningen vehettek részt Dr. Sulyok Judit vezetésével 2024. április 12-én.

Az angol nyelvű tréningen, mely az április 8-12. között megrendezett Nemzetközi Hét keretében valósult meg, a tudománykommunikáció aktuális helyzetébe, kihívásaiba pillanthattak be a hallgatók, továbbá gyakorlati, játékos feladatok segítségével tesztelhették tudásukat és készségeiket arra vonatkozóan, hogyan értelmezik a tudományos kutatások eredményeit.

A tréning az RRF-2.3.1-21-2022-00013 azonosítószámú “Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium” elnevezésű projektben, a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének támogatásával valósult meg.

Archívum

Go to Top