Előadások, beszélgetések fenntarthatóság, környezettudatosság, körforgásos gazdaság jegyében 2024. november 27-én. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
PROGRAM
14:00-15:00 Egészséges táplálkozás vagy ét-trend – Nyikos Ráhel dietetikus interaktív előadása
Az egészséges táplálkozás pozitív trendként terjed. Azonban ennek nyomán számos diéta trend jelent meg, amelyek túlzó, indokolatlan megszorításaikkal valójában nem az egészségünket szolgálják. Az egészségünkre, immunrendszerünkre a bélflóránk állapota is kihat. Táplálkozási szokásainkkal alakíthatjuk mikrobiomunk összetételét. Az előadás során segítek eligazodni abban, hogy mi számít divatdiétának és mi az, ami valóban egészségmegőrző étrend, valamint mivel tudjuk jótékony bélbaktériumainkat támogatni.
Helyszín: Pannon Köztér (Veszprém, Egyetem utca 3., E épület)
15:15 – 16:15 Milyen lesz az élelmiszer jövője? – László Veronika interaktív előadása
Laborban növesztett hús, méhek nélküli világ, vertikális farmok, vagy épp algák és rovarok az étrendünkben? Vajon a technológiai fejlődés oldja meg az élelmiszerkrízist, vagy a természetközeli megoldások jelentik a jövőt? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk november 27-én, ahol a fenntartható élelmiszerrendszerek lehetséges megoldásait járjuk körbe. Te mit gondolsz, hogy néz majd ki az élelmiszer jövője?
Helyszín: Pannon Köztér (Veszprém, Egyetem utca 3., E épület)
Az előadásokon történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
19:30 – 20:00 Ami divatos, nem biztos, hogy egészséges – Fókuszban a divatdiéták | GreenLike #42
Mi a különbség az egészséges étrend és az ét-trend között? Nyikos Ráhel dietetikussal (www.tudatosdieta.hu, www.facebook.com/tudatosdieta.hu) az aktuális ét-trendekről, diétákról beszélgetünk. Szó lesz például az időszakos böjtölésről, a gluténmentes és a plant-based étkezésről, a ketogén diétáról, de néhány hasznos tanácsot is kapnak azok, akik életmódváltást terveznek.
A podcast 2024. november 27-én 19:30-tól lesz elérhető a Gazdaságtudományi Kar Facebook csatornáján.