2024. június 11-15. között Madridban került megrendezésre a 19. IFKAD (International Forum on Knowledge Asset Dynamics) konferencia “Translating Knowledge into Innovation Dynamics” címmel. A konferenciának a Polytechnic University of Madrid adott helyet, a 28 szekcióban több, mint 300-an vettek részt.

Az “Innovative Ways to Knowledge Transfer in and among Higher Education Institutions” szekcióban a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense, Dr. Cserháti Gabriella mutatta be a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB) projekt keretében megvalósuló Kompetencia-tükör kutatás aktuális eredményeit “Exploring Innovative Collaboration Opportunities Between Higher Education Institutions and Industry Organisations in Competency Development” címmel. A szerzőtársak Dr. Bogdány Eszter és Dr. Raffay-Danyi Ágnes voltak.

A Kompetencia-tükör kutatási projekt célja olyan kompetencia-térkép kialakítása a gazdaságtudományi területen végzettek számára, amely feltárja a képzési kimeneti követelmények, a nemzetközi oktatási akkreditációs elvárások, a nemzetközi szakmai és a jövőre vonatkozó tanulmányok, valamint a hazai munkaadók által elvárt kompetenciákat. Ezen adatok szintetizálása lehetőséget ad arra, hogy meghatározzuk és definiáljuk az egyes szakok vonatkozásában a fejlesztendő kompetenciákat. A kutatás bázisán továbbá célunk, hogy egy úgy nevezett Kompetencia-tükröt alakítsunk ki, amely tartalmazza az adott szakon végzett hallgató számára, hogy az egyetemi évei alatt a tantárgyak keretében, valamint a képzésen kívüli tevékenységei során milyen kompetenciákkal gazdagodott.

Bővebb információ a Kompetencia-tükör projektről itt érhető el. >>>