Egyetemi diák csapatok jelentkezését várják az EIT Food Solutions Reuse2Recreate programjába!

– Dübörög bennetek a versenyszellem? Érdekel az innováció?
– Szívesen megmérettetnétek magatokat élelmiszeripari kihívásokban nemzetközi szinten?

2022-ben új kihívás elé állítják a csapatokat:
A feladat sütőipari és/vagy gyümölcsfeldolgozási melléktermékek felhasználásával új termékkoncepciók és azok üzleti tervének kidolgozása*.

A Reuse2Recreate program 3-6 fős egyetemi diákcsapatok (B.Sc; M.Sc, PhD) jelentkezését várja. A kihívás sikeres teljesítésében előny jelenthet, ha a csapattagok több szakterületről érkeznek. A résztvevő csapatok 2022 márciusa és novembere között dolgozhatnak az ötleteiken. A termékkoncepciók kidolgozásában a projektben résztvevő ipari partnerek támogatást nyújtanak a csapatok számára. Emellett a magyar csapatokat a Campden BRI Magyarország mentorálja a teljes verseny idején. A végső termékkoncepciókat és üzleti terveket egy nemzetközi zsűri értékeli majd 2022 novemberében.

Ha zsűri van, akkor díj is van! A díjak értékét később jelentik be.

Miért csatlakozzatok?
– Remek alkalom a kapcsolatépítésre.
– Tovább erősíthetitek tudásotokat a termékfejlesztés területén.
– Folyamatos mentorálás a programban résztvevő ipari partnerek által.
– A program után az EIT Food Hub-on keresztül további támogatásokra lehet pályázni az ötletet piaci bevezetésére.

A program hivatalos nyelve az angol. A verseny online kerül megrendezésre.

A csapatok jelentkezését 2022. február 22-ig várják az alábbi e-mail címen: Kertész Zsófia, z.kertesz@campdenkht.com 

Ösztönzésképpen: 2021-ban első és második helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar két csapata az EIT Food Solutions DIG-IT 7 hónapos programjában. A DIG-IT célja volt, hogy a csapatok egy valós élelmiszeripari problémát oldjanak meg a digitalizáció
nyújtotta lehetőségekkel. A 2021-es sikerekről itt olvashattok. >>>